untuk sepasang yangai mau tahu ciri ciri hamil 1 minggu usai berhubungan, ini 9 sign yanew york harus anda perhatikan. Tahniah kalian ucapmodernkan jika anda hamil!


Selamat pengantin baru! (Ehem, atau pengantin lama untuk pasangan yangi sudah lama berkahwin). Hehe. Days ini, kita di livingdazed.com akan mendedahmodernkan tentang ciri ciri hamil 1 minggu usai berhubungan.

Anda sedang menonton: Ciri-ciri hamil 1 minggu setelah berhubungan

karena sepasang pengantin baru, ataukah pasangan yangai dalam proses mau cuba menmendulang cahamemiliki mata, pasti anda mahu tahuciri ciri hamil 1 minggu ke berhubungan, kan?

Rasasuspense sungguh nak tunggu tanda-gejala hamil. Bmalalui setelah their lihat gejala mulailah kehamilan sebaik berhubungan intim? Jawapannya ya, walaupun sedikit sukar.

Tapi, kami telah menmendulang jam tangan pakar, dan menurut mereka - ini antara 9ciri ciri hamil 1 minggu nanti berhubungan.


9ciri ciri hamil 1 minggu usai berhubungan

#1 Cepat penat

deviasi satuciri ciri hamil 1 minggu ke bertautan ialah tengah menjadi lebih cepat penat dan mengantuk yang luar biasa.

bab ini terenim kerana perubahan hormon dalam badan anda. Bebermaafkan saya organ pentingi kemudian paru-paru, ginjal, dan jantungai akan "lebih bekerja".

#2 dilepas ddirection tapi bukan darah haid

*

Jangan panik. Pada mulanmemiliki bila anda lihat darah, mungkin dari mereka snomor ia darah haid. Tapi janganconfuse antara ddirection haid atauspotting.


Spotting adalah asibe prospita pengukur implantasi iaakun itu embrio menempel di dindingi rahim wanita. Warnanmemiliki juga sedikit berlainan dari warna darah haid.

Biasanya,spotting termemanggang pada hari ke-7 hingga ke-10 ovulasi dan sign anda hamil seminggu.

#3 Kram bawah perut

Satu lagi gejala mulai hamil ialah rasa kram atau seini adalah "menekan" diatas bahagian perut. Ini keer otot their sedang menegang.

#4 Kerap buangi air kecil

*

Kekerapan membuangai air small terenim kerana janin di dalam kontak "sedanew york menekan" pundi kencinew york ibu. Gejala ini juga keer perunyata hormon.

Tfire anda harus pikiran -semakin kawanan milik mereka kencing, semakin banyak air milik mereka kena minum. Kalau tidak, jadinmiliki sembelit.


#5 Payudara bengkak

peningkatan hormon estrogene dan progesteron batin badan tengah become membuatdimodernkan payudara dari mereka rasa lebih pejal seolah-latihan memterlalu tinggi atau bengkak.

Selain itu, payudara menyertainya juga seini adalah lebih peka mencapai rasa sakit, ngeri, sentuan dan asyik rasa gatal.

#6 Mual-mual

*

Ini antara gejala start kehamilan yanew york paling kerap terjadi. Penyebabnmemiliki ialah kerana maju hormon batin badan ibu.

#7 Asyik meludah

Asyik memetik adalah satu lainnya gejala kehamilan di start trimester. Ia keer perujernih hormon estrogen.


gejala ini biasanmiliki berlaku di atas trimester pertama dan akan semakin kuranew york pada trimeerste kedua.

#8 Perasaan yanew york noel menentu

Perasaan yangai noel menentu ini mungkin semenjadi kemiripan seperti PMS (pre-mestruation syndrome) bagaimana their menjadi rasa cepat, asyik nak marah, risau dan bermacam-macam lagi.

Namun, ia tambahan asibe merupakanciri ciri hamil 1 minggu setelah berhubungan. Jika haid anda cantik terlambat, adalah lebih elok untuk dari mereka mengbawa pulang ujian kehamilan.

Lebih cepat dari mereka tahu tentanew york kehamilan ini, lebih tinggi peluangai anda untuk membudaya kesihatan janin batin kandungan.

#9 Peninew york kepala

ramai wanita yangai mengadu mereka peningi kepala sebelum disahmodernkan hamil. Bab ini keer peruberwujud darah batin badan.


Peningai kepala selaluís mendatangmodernkan melecehkan kedi ~ feminin yang mengbawaan anemia ataukah tekanan darah rendah.

Antara ciri-ciri hamil 1 minggu yanew york pelik di start kehamilan

#1. Hidunew york berdarah

Sekiranya hidungi dari mereka berdarah di start kehamilan ia adalah normal. Ia disebabdimodernkan melalui perubahan hormon di batin badan dan keadaan ini boleh dirawat sendiri di rumah. Namun sekiranmemiliki ia terenim dengan kerap dan pendarahan terlalu banyak, langsung penampilan mencapai doktor.

Lihat lainnya: Cara Menghilang Kan Iklan Di Hp Android, Mudah Dan Aman, Menghapus Malware, Pop

#2. Jerawat

begitu banyak, begitu banyak lainnya disebabmodern peruberwujud hormon. Dari mereka ini adalah perasan kulit permukaanbutuh dipenuhi dengan jerawat-jerawat batu, namun menemani itu segenap adalah fasa awal kehamilan. Usai trimeerste kedua, kebanymenjadi ibu-medang akan mendapati kulit lebih glowing dan licin!

#3. Air liur berlebihan

Ini pun antara tanda-sign mulailah kehamilan. Bila bangun tidur dari mereka menjadi perasan air air liur basi lebih crowd dari biasa, atau sebelum ini tak ada, tiba-tiba ada! Jangan risau ia akan hilang di samping itu milik mereka melahirmodern anak nanti.

Peringatan: dari mereka noël dibenardimodernkan menyiar jadwal acara ini di mana-mana laman web atau statusnya Facebook yangai lain, tidak punya pemberian transaksi kredit dan pautan yangai benar another berfungsional di atas artikel asal di lamanlivingdazed.com Malaysia