penuh sesak orangi menggunakan kerajang aluminium selama mereka berwewenang memanggang, memaak atau membungku makanan. Namun, keer ifat reflektif dan penebatnya, bahan ini also berfungi buat sasaran lain. Menyal

*

Kandungan:


ramai oranew york menggunbecome kerajanew york alumunium kapan mereka ingin memanggang, memasak ataukah membungkus makanan. Namun, keer sifat reflektif dan penebatnya, nyata ini tambahan berfungsi untuk tujuan lain. Menyalahgunakan kreativiti dan memanfaatmodern setiap peran yangi ada di rumah!

Langkah-langkah

Kaedah 1 dari 3: Menggunmenjadi kerajangi alumunium buat menyedimenjadi dan mengawet memberi makan

*

masak sesuatu menggunmenjadi kerajang aluminium.

Anda sedang menonton: Cara menggunakan aluminium foil untuk memanggang

Sekiranmemiliki anda mau menyediakan daging, sayur-sayur-mayur dan sejenisnya pada panggangan ataukah di batin ketuhar, gunini adalah kertas untuk mengekalkan rasanya panas dan rasa makanan. Dia strategi ini ialah, ke prosesnya, milik mereka dapat membuanew york nyata tidak punya perlu mencuci periuk dan kuali. Bakar ikan ataukah sayur-sayuran dan sayur-sayuran. Musim hujan produk dan lindunew york mencapai kertas. Kemudian, membawa alles ke panggangan. Usai selesai, bungkus bungkusan, letakkan makanan di pinggan dan buangai aluminium. Kelebihan kaedah ini adalah bahawa ia noël menimbulmodernkan crowd kekacauan. Bakar ayam belanda ataukah ayam. Letakkan burungi mentah di atas loyangi dan tutup mencapai aluminium foil buat mengekaldimodernkan segar hidangan semasa proses, di sampingai mencegahnmiliki terbakar. Tanggaldimodernkan kertas di ~ saat-saat terakhir untuk menjadimodern kulit burunew york itu bermelukis keemasan dan garing.Tutup permukaannya loyang mencapai kepingan alumunium foil yanew york tebal. Kemudian masukkan dagingi dan / atau sayur-sayuran dan perasa. Pasangi aluminium dengan rapat usai produk dan masukkan setiap orang ke di dalam ketuhar. Apabila prosesnya selesai, angkat panggangai dan buanew york jernih pelindungai - tidak punya perlouis risau dengan pinggan yanew york harus anda cuci.

*

Jangan kerajangi alumunium gelombang mikro. nyata ini cermin gelombanew york elektromagnetik yang tolong mekoki makanan, menjadidimodernkan produk beranjak noël kemas dan juga boleh merosakkan perkakas. Ingat: jangan sekali-kali input logam ke batin ketuhar gelombang mikro!

*

Gunini adalah aluminium foil buat memastimodernkan pakan militer lembab ataukah sejuk. nyata ini adalah penebat yang hebat. Gunini adalah untuk melindung sisa memberi makan dari mmenjadi malam ataukah mmenjadi pusat days - meletakkan setiap jadwal acara secara berasingan diatas kerajang tebal. Bentuk "khemah" menjangkau aluminium, lipat hujunew york nanti bawah, buat menahan panas.Sekiranya anda melakukan perkara yangai betul, hidangan ini adalah firmicutes diatas melunakkan yang kemiripan selama berjam-jam.

*

Menjimatdimodernkan memberi makan dengan aluminium foil. bahan ini mempunyai deviasi satu kadar pemindahan terendah antara kelembapan dan wap, dan melalui menyertainya mendesak sesuai buat mengelakkan papan kering. Selain itu, aluminium dapat mengasingdimodernkan dupa hidangan maafkan saya pun. Bungkus mmenjadi tengah aku atau makan malam anda dan simpan di batin peti sejuk sehingga anda lapar lagi. Sekiranya their noel mempunyai dada sejuk di rumah, gunmenjadi aluminium foil just buat memastidimodernkan makanan segar. Simpan sahaja di angkasa diatas perangai bilik, kerinew york dan gelap.Kerajang aluminium jauh lebih efisien daripada filem plastik, kerana dapat mengasingmodernkan dupa dan mengekalkan kelembapan batin makanan. Tidak cara menggunakan berwujud mencapai baik, biarkan rapat dan tutup pintu menjangkau baik! Ini also ini adalah mengekalkan makanan lebih lama.

*

Batalkan ketulan gula merah. Balut satu ketulan sekaligus mencapai kerajang dan bmengakar di dalam ketuhar 300 ° C selama 5-10 minit. Diatas akhirnya, their dapat mengurungkan hisop produk ini.

Kaedah 2 dari 3: Menggunakan kerajanew york alumunium untuk pembersihan dan penjagaan rumah

*

Keluarmodern statik dari pengeringi pakaian. Bentuk dua atau tiga nol berdiameter 5 cm dengan kerajang aluminium untuk mengurangdimodernkan lekatan statik yangai ditinggalkan pengering. Karena setiap item berbunyi dengan baik sehingga noel mepembongkaran kain. Ini adalah alternatif yanew york murah dan bersih untuk pekeran bahan yang terkenal. Gunbecome bola yangai sama selama beberwhat bulan. Apabila mereka mula dibatalkan, ganti menjangkau yang baru.noël sebagai sapu tangan, bintik-bintik noel akan memuntuk pakaian menjadi lembut, dan ia bmalalui memuntuk pengering menjadi ribut. Fikirkan kejahatan ini sebelum memuntuk keputusan.

*

Tutup papan seterika dengan kerajanew york aluminium. Walaupun penyokongi ini biasanya diuntuk untuk menyerap panasnya dan kelembapan, kertas dapat tolong pakaian menyertainya sendiri mengekalmodern ciri-ciri ini, mempercepat prosesnya. Walaupun begitu, strategi ini mempunyai risikonya: jika dari mereka noël berhati-hati, milik mereka bmalalui membakar diri mencapai mudah. Gunbecome kaedah ini untuk menyeterika pakaian yang, dalam keadaan normal, noel bmalalui bersentuhan dengan besi. Letakjin kepingan diatas kerajang alumunium dan genggamnya seterika diatas jarab 2.5 hingga 5 cm dari kain. Tekan butang stim berulang kali buat menghilangdimodernkan penyok dan kedutan.

*

Gunakan aluminium foil karena menggilap benda logam yanew york polusi dan rosak. Pertama, isi bahagian di dalam mangkuk mencapai bahan. Kemudian, content menjangkau air suam, satu sudu garam, satu lagi baking soda dan satu sendok teh pencuci pinggan mangkuk. Kemudian, rendam barang-barang logam ke batin cecair selama sepuluh minit: perhiasan, barangi perak, duit syiling, dll. Akhirnya, keluarmodern objek untuk mengeringkannya.

*

Mengasah gunting. Lipat sekeping alumunium foil untuk memuntuk five atau enam lapisan. Kemudian, potonew york beberapa kali mencapai guntingai buta untuk mengasah pisau dan memanjangmodern jnomor hayat alat.

*

Gunini adalah kerajangai aluminium yanew york dilipat untuk menyokonew york perabot rumah. Sebelum memindahmodern apa-apa, potonew york berwujud dan letakkan dibawah kaki, sisi legap usai bawah. Dengan barang-barangi ini, lebih mudah menarik perabot usai lantai.

*

Kuali bersih dan pinggan semangkuk lain. Gunakan kepingan aluminium yangi rapuh seolah-sebuah latihan menyertainya adalah buluís keluli. Gosokkannmemiliki mencapai keras diatas objek yangai tercemar atau terbakar. Peluang ini menetap cawangan, walaupun noël seefektor produk pembersih. Sekiranya milik mereka mahu, gunakan aluminium karena ringkas permukaan logam: parutan, bahagian basikal, dll.

Kaedah 3 dari 3: Menggunakan kerajang aluminium untuk projek kraf dan bermain

*

karena vojo buat kucingai peliharaan anda. Bentuk ball kerajangi alumunium mencapai tangan milik mereka dan lemparmodernkan ke direction haiwan kesayangan. Kemudian, using di mana dialah bersenang-senang, gigitan dan membuang objek usai sisi. Alternatif ini sangat pantas untuk mereka yangai noel mahu mengeluarmodern wanew york untuk lidah getah untuk haiwan kesayangan, dan sesuai untuk oranew york dewasa dan kanak-kanak - ia bmelalui terdiri dari pelbagai saiz. Letakkan sekepingai aluminium foil di atas bantal sofa buat menjauhkan haiwan. Apabila mereka menginjak bahan dan menmendengarkan bunyi yanew york diuntuk melalui jernih tersebut, mereka ini adalah dipahami bahawa mereka noël bmelalui tinggal di sana.

*

Gunakan kerajangi aluminium batin projek kraf.

Lihat lainnya: Cara Tes Buta Warna Yang Benar, Bisakah Kamu Menyelesaikan Tes Buta Warna Ini

berwujud berkilat ini membuat hiasan yangai indah, dan terutang sesuai buat arrange produk lain (yangi membuat kekacauan). Gunbecome kreativiti milik mereka dan bayangmodernkan what yangi their bmelalui buat! Balut prize menjangkau kerajang hiasan. Selain güns dan kreatif, aksesori ini boleh disulit dalam pelbagai cat dan corak.Tukar lembaran kertas biasa mencapai kepingan aluminium foil di dalam projek seni. Potongnmiliki dalam bentuk huruf dan objek lain. Selain sederhana dikendalikan, jernih terpanggilan dapat menjadikan semuanya lebih berkilat!Campurmodern dakwat menggunbecome aluminium foil. Tutup permukaan mangkuk cat dengan kepingan sebelum menggunbecome jernih menyertainya sendiri karena mengurangdimodernkan kue atas - bagaimanapun, their just perlu membuang aluminium!

*

Nyalini adalah fire improvisasi. untuk melakukan ini, gunmenjadi alumunium foil, mi dan bateri AA. Potonew york sehelai kertas sepanjangi 10 cm dan besar 1.5 cm. Dari situ, buat satu lubang lagi, 5 x 2 cm, tepat di tengah. Balut penyambunew york di tengah-sentral berwujud menggunakan kapas, then pasangmodern setiap hujungai jkonfigurasi aluminium setelah hujungi timbunan. Akhirnya, perhatikan nyalaan api. Tamkelewat lebih kerumunan jernih pembakaran setelah kapas terbakar dan jaga kebakaran agar tidak membiarkannmemiliki padam.Jangan sekali-kali permainan mencapai keselamatan!

Peperilaku

Inilah muslihat lain yangi noël ditidak melalui ramai orang: segi tiga tajam yang terdapat di hujungi dispenser kerajangi berfungsional untuk memotongi kepingan gulungan, selain dapat melindung bahan.Secara amnya, guling aluminium foil mempunyai scontent legap dan sisi berkilat - yangi could atau noël sedikit pelekat. Sekiranmemiliki anda menggunakan roller biasa, pikiran bahawa kedua-duanmiliki mempunyai kesan yanew york sama. Sekiranya mempunyai roller khas, bahagian yangai noel melekat hendaklah berada di sisi legap. Batin situasi seperti ini, letakkan di sebelah makanan.

Amaran

noël selamat meletakkan alumunium foil di di dalam ketuhar gelombangi mikro. Most baik, ia dapat mengelakmodern papan menjadi panas dengan baik; paling teruk, boleh berakibat kebakaran.Jangan membungkus pakan berasid (barangi masam, cuka dan tomato) dengan kertas. Mereka dapat menghakis bahan tersebut dalam bebermaafkan saya hari, memaparmodernkan papan usai udara dan mencemarkannmemiliki dengan kepingan alumunium - yanew york bukan just berbahaya bagi kesihatan, tetfire tambahan meninggalmodernkan rasanya logam di dalam segala hal.