sejak viral kat Twitter days tu pasalGuardian Aloe Vera Gel sebab kononnmemiliki bmelalui campur mencapai shampoo kalau korang nak haar jadi lembut.

Anda sedang menonton: Cara menggunakan aloe vera gel untuk rambut


So, aku pun terpengaruh lah juga nak beliGuardian Aloe Vera Gel ini dan sapu kat rambut hahaha. Tetapi aku nasihatmodern kat korangai jangan lakukan itu sapu kat rambut. Mula-mula saja lembut, tak lama lepas tu jadi kasar.
menyertainya pengalaman aku lah. Aku beli Guardian Aloe Vera Gel ini sechapter senjata RM5 sahaja. Ada juga yangai jadimodernkan Aloe Vera sebagai mosturizer. Setakat ini aku tak pernah another lah paksai aloe vera kemudian pelembap muka.
*

Guardian Aloe Vera Gel ini mengandunew york 100% aloe vera nguyên karena mengekalmodernkan kelembapan. Selain itu, ia juga kerajaan dengan anti-oxidant Vitamin E karena help menghidrasidimodernkan kulit.
bukan menemani itu sahaja, aloe vera ini terutang efektor karena melegini adalah dan perawat kulit yangai terkena sunburn ataupun kegatalan yanew york disebabdimodernkan melalui kulit yanew york kering.
*

kontak Bahan

Aqua, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Powder, Tocopheryl Acetate, Carbomer, Triethanolamine, Imidazolidinyl Urea, Methylparaben, Allantoin, Tetrasodium EDTA, C12- 15 Pareth- 12

Cara Penggunaan


Berbandingai Natural Aloe Vera (bekas bulat), aku lebih suka mencapai packagingi Guardian Aloe Vera Gel. Cuma yangi aku dah beli tu, kadanew york tak bmelalui nak tutup rapat. Overall, masih okay jugalah. Selain itu, ia senangi dibawa nanti mana sahaja.
*

such yanew york diusing di dalam cat, dll diatas, testur gel ini kelihatan noël becat dan tidak mempunyai bau, bebasis alkohol serta mudah menyerap nanti batin kulit.
what yang aku shang juga tentanew york aloe vera ini ia noel melekit. Kalau itupenggunaan guna kemiripan macam untuk kita sapu losyen cuma bezanmemiliki ia nampak macam air sedikit.
Aku tidak selaluís menggunini adalah aloe vera ini. Hanya di ~ waktu tertentu saja sahaja contohnmiliki seperti selepas berjalan-beraliran di pantai, ataupun diatas musim panas baru aku menjadi gunakan.
hal ini demikian kerana kulit aku mendesak sensitif menjangkau mana-mana skincare. Dan apa yanew york aku lihat, aku hanya benar menggunakannmemiliki buat perawat kegatalan dan sunburn sahaja.
mungkin aku become beli balik. I"ll keep repurchase this until I found better product. Cuma kalau korang nak yangi güns dan takda mengganggu kulit sensitif bolehlah pakai produk ini.
Bagi yang ada melecehkan kulit sensitif aku lebih prefer pilih Natural Aloe Vera. For me Aloe vera nature Republic much better than this.
(Disclaimer: This is not a paid/sponsored review. I bought all the products usinew york my own money. Every skin is different. Maafkan saya works for me, might not work for you. This is hanya my personal experience)
*

Sii Nurul (Nurulatika). Fulltime blogger who love to write and sharingai in her blog. Graduated in Bachelor's tingkat in Child & Family Psychology, University Malaysia Sabah.

Lihat lainnya: Contoh Kasus Pelanggaran Etika Politik Dan Solusinya, Informasi Pencegahan Korupsi


*

samemiliki pun kemiripannya tak bmelalui letak produk seshang trấn di muka pada saat kemudian kemerahan dan naik jerawat. Sebersiasat nie saya guna gentle cleanser je..thanks for formulir penilaian this product.

BalasPadam

kemiripannya macam kita. Kita gne aloe vera ni utk sunburn dgn time kulit rasa pedih. Tak penah lagi dengar letak kat rambut. Hehehe